Kurs i gatufotografering

Jag känner mig mer och mer dragen åt gatufotografering, och hittar otroligt mycket inspiration i den genren, men om det är något jag har en stark motvilja emot så är det att fota människor i gatumiljö! jag känner att jag inkräktar på deras privatliv och jag har så svårt att höja kameran så fort en människa kommer i bild, så vad är bästa sättet för att komma över tröskeln? Jo att gå en kurs förstås!!

I april träffades jag och 4 andra förväntansfulla amatörer hos Medborgarskolan i Stockholm för en kurs i gatufotografering och förutom den sedvanliga föreläsningen var det mycket praktiskt arbete (eget fotande oxå). Något jag även uppskattar mycket när jag går på kurs är att se andras bilder, jag lär mig otroligt mycket på att se andras bildkonst och hur både de och instruktören diskuterar bilderna.

Då vi hade lite otur med vädret dag 2 så passade vi på att fotografera inne på stadsbiblioteket i Stockholm, det var första gången jag var där och jag blev överväldigad av miljön.