Tusentals tranor!

I år var fjärde gången jag åkte ner till Hornborgasjön för att fota tranorna när de anländer för våren. Jag brukar hålla koll på tranräkningen för att se utvecklingen och när bästa tiden att åka dit är (dvs när det är flest tranor).Oftast åker jag över helgen, dvs åker tidigt på lördag morgonen för att fånga soluppgången och när tranorna flyger in och sedan sover över hos några vänner i närheten för att kunna fota ytterligare ett tillfälle på söndagen innan jag åker hemåt igen.

I år har jag fullt upp hela våren och enda möjliga tillfället att åka ner var i söndags. Det var inte helt optimalt så att säga eftersom vi även ställde om klockorna då, så när klockan ringde kl 04.30 så var ju klockan egentligen 03.30. Eftersom jag haft bildvisning från min Pingvin-resa kvällen före bestämde jag mig för att hoppa över soluppgången och sikta på att vara på plats omkring 08.30 istället.

Jag hade tur att få med mig en vän som kunde hålla låda hela vägen så jag höll mig alert och vaken hela vägen, trots detta var jag tvungen att stanna till och ta en powernap på hemvägen (blev även matstopp och bensträckare), men när man är trött måste man stanna och powernappa. Efter 20min var jag pigg igen och klarade av de sista 10 milen hem galant.