Fotoresa till Falklandsöarna

Jag har precis kommit hem från en helt fantastisk 14 dagarsresa till Falklandsöarna med Zoom fotoresor, och vi hann se och uppleva så mycket under den tiden!  Det som är lite jobbigt är att det finns bara ett flyg i veckan dit och för att inte missa anslutningen så är det en övernattning i Santiago, Chile vilket gör att resan tar över 47(!) timmar enkel väg – på ditvägen när man har något att se fram emot så är det ju ok, men när man ska hem.. Well, då vill man ju bara hem och då är det otroligt segt.

Resan i sig var helt fantastisk och mitt fotograferande har utvecklats enormt under den här tiden. Genom att åka med Zoom har man alltid en välkänd proffsfotograf med under hela resan och vi hade Tom Svensson. Eftersom vi endast var fyra deltagare på resan så fanns det mycket tid för både feedback på våra bilder och utbildande. Hur många av er har exempelvis objektivet alltid monterat på kameran när ni reser eller tänker på hur ni bär kameran när ni har stora tunga objektiv fastsatta?

Fotomässigt var möjligheterna att fotografera oändliga (för mig ställde bara min extrema höjdrädsla till det några gånger, hade jag lyckats överkomma den är jag säker på att jag hade  tagit ännu fler kanonbilder 😉 För jag tog en hel del kanonbilder – bland annat (något som jag är otroligt glad och stolt över), är att jag i slutet på resan vann tävlingen ”resans bild” Det betyder otroligt mycket för mig!

Kungspingvin

Till Falklandsöarna åker man främst för möjligheterna att fota pingviner; här finns magellanpingviner, klipphopparpingviner, åsnepingviner (gentoo) och kungspingviner. Men förutom pingviner väldigt mycket fåglar, många inhemska och som bara finns på Falklandsöarna. Som fotograf är det mest Strimkarakaror (Johnny Rook) och svartbrynad albatross som lockar, men fågelskådare har ett paradis här. Vi fotade även sjöelefanter.